Looking For Anything Specific?

Taliban Afganistan Kontrolü / Afganistan Da Taliban In Yayilmasi Hiz Kazandi - Kabil yönetimi halen 11 vilayet merkezinde hakim durumda.

Taliban Afganistan Kontrolü / Afganistan Da Taliban In Yayilmasi Hiz Kazandi - Kabil yönetimi halen 11 vilayet merkezinde hakim durumda.. Afganistan'da ilerleyişini sürdüren taliban'ın afganistan'da sharan, esadabad, gardez'de kontrolünü ele geçirmesiyle afgan hükümet güçlerinin kontrolü kaybettiği vilayet merkezi. Ardından çoğu kuzey ve güneyde olmak üzere 23 vilayet merkezinde afgan güvenlik güçleri, taliban'a karşı kontrolü kaybetti. Abd güçlerinin mayıs ayında çekilmeye başladığı afganistan'da hakimiyet alanını genişleten taliban, bir vilayet merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Afganistan'da ilerleyişini sürdüren taliban'ın uruzgan vilayetinin merkezi tarin kot ile zabul vilayetinin merkezi kalat'ta kontrolü ele geçirmesiyle, afgan hükümet güçlerinin kontrolü kaybettiği vilayet merkezi sayısı 18'e yükseldi. Böylece son 9 günde taliban'ın kontrolüne geçen vilayet sayısı 23'e yükseldi.

Afganistan'da 20 yıl sonra yeniden kontrolü sağlayan örgüt nasıl kuruldu, bugünlere nasıl geldi? Abd güçlerinin mayıs ayında çekilmeye başladığı afganistan'da saldırılarını arttıran taliban, bir vilayet merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Taliban, afganistan'ın kuzeyinde üç kenti ele geçirdi. Abd askerlerinin geri çekilmesi ardından afganistan'daki ilerleyişini sürdüren taliban, ülkenin en büyük ikinci kenti kandahar'ı da ele geçirdi. Militanlar ayrıca kunduz, herat, kandahar ve leşkergah gibi büyük şehirlere de yaklaşıyor.

Piyasa Bulteni Afganistan Taliban Kontrolu Ele Gecirip Rejim Degisikligine Gitti Paraanaliz
Piyasa Bulteni Afganistan Taliban Kontrolu Ele Gecirip Rejim Degisikligine Gitti Paraanaliz from www.paraanaliz.com
Taliban, afganistan'ın kuzeyinde üç kenti ele geçirdi. Taliban, afganistan'da 3 vilayetin merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Afgan güvenlik güçleri, kunduz'un kaybıyla büyük bir darbe aldı. Taliban'ın bu son hamlesiyle beraber kontrolü ele geçirilen şehir sayısı 13'e yükseldi. Afganistan'da 34 vilayetten 31'inde kontrolü ele geçiren taliban, kabil'in barışçıl bir şekilde teslim edilmesi için hükümet güçleri ile müzakerelerin sürdüğünü. Alman haber ajansı dpa'nın ilgili araştırmasına göre radikal i̇slami örgüt halihazırda, ülkenin idari merkezlerinin yarısından çoğunda egemen hale gelmiş durumda. Kontrolü ele geçirdiği vilayet merkezi sayısı 9'a yükseldi afgan hükümet güçlerinin son 6 günde taliban'a karşı kontrolü. Abd askerlerinin geri çekilmesi ardından afganistan'daki ilerleyişini sürdüren taliban, ülkenin en büyük ikinci kenti kandahar'ı da ele geçirdi.

Taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'e girmesi ve cumhurbaşkanı eşref gani'nin ülkeden.

Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesi i̇ngiltere basınında: Afganistan'da 20 yıl sonra yeniden kontrolü sağlayan örgüt nasıl kuruldu, bugünlere nasıl geldi? Böylece son 9 günde taliban'ın kontrolüne geçen vilayet sayısı 23'e yükseldi. Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesi dünya basınında: Ardından çoğu kuzey ve güneyde olmak üzere 21 vilayet merkezinde afgan güvenlik güçleri, taliban'a karşı kontrolü kaybetti. Afganistan'da ilerleyişini sürdüren taliban'ın afganistan'da sharan, esadabad, gardez'de kontrolünü ele geçirmesiyle afgan hükümet güçlerinin kontrolü kaybettiği vilayet merkezi. Afganistan'ın batısındaki herat vilayetinde emniyet genel merkezini ele geçiren taliban, başkent kabil'e 130 kilometre mesafedeki gazne kentinin merkezinde de kontrolü sağladı. Ardından çoğu kuzey ve güneyde olmak üzere 23 vilayet merkezinde afgan güvenlik güçleri, taliban'a karşı kontrolü kaybetti. Afganistan'da ilerleyişini sürdüren taliban'ın uruzgan vilayetinin merkezi tarin kot ile zabul vilayetinin merkezi kalat'ta kontrolü ele geçirmesiyle, afgan hükümet güçlerinin kontrolü kaybettiği vilayet merkezi sayısı 18'e yükseldi. Afganistan'da 34 vilayetten 31'inde kontrolü ele geçiren taliban, kabil'in barışçıl bir şekilde teslim edilmesi için hükümet güçleri ile müzakerelerin sürdüğünü. Araştırmalarda kontrolü ele geçirmek olarak yapılan tanım, idari merkezin, kolluk güçlerinin ve diğer tüm devlet kurumlarının taliban tarafından ele geçirilmesini kapsıyor. Abd askerlerinin geri çekilmesi ardından afganistan'daki ilerleyişini sürdüren taliban, ülkenin en büyük ikinci kenti kandahar'ı da ele geçirdi. Bu gelişmelerin ardından son 9 günde taliban'ın.

Kabil yönetimi halen 11 vilayet merkezinde hakim durumda. 16.08.2021 17:30 | son güncelleme: Afganistan'da 20 yıl sonra yeniden kontrolü sağlayan örgüt nasıl kuruldu, bugünlere nasıl geldi? Başkent kabil , hem kuzeyden hem de güneyden. Böylece son 9 günde taliban'ın kontrolüne geçen vilayet sayısı 23'e yükseldi.

Taliban In Guclenmesi Ve Iran In Ic Guvenligi Babek Sahit Tebriz Arastirmalari Enstitusu
Taliban In Guclenmesi Ve Iran In Ic Guvenligi Babek Sahit Tebriz Arastirmalari Enstitusu from tebaren.org
Militanlar ayrıca kunduz, herat, kandahar ve leşkergah gibi büyük şehirlere de yaklaşıyor. Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesine dünya basınının yorumu: Taliban, 11 eylül saldırılarıyla bağlantılı usame bin ladin ve diğer el kaide üyelerine ev sahipliği yapıyordu. Ardından çoğu kuzey ve güneyde olmak üzere 23 vilayet merkezinde afgan güvenlik güçleri, taliban'a karşı kontrolü kaybetti. Taliban, afganistan'da 3 vilayetin merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Taliban şu ana kadar afganistan'ın kuzey kesiminin çoğunluğunda ve ülkenin vilayet merkezlerinin yaklaşık 3'te 1'inde kontrolü ele geçirdi. Aynı zamanda yönetimi ele aldığı yerlerde zorla topladığı 'vergi' gelirleri, yer altı kaynaklarının çıkarılıp satılması ve uluslararası yardımlardan. Araştırmalarda kontrolü ele geçirmek olarak yapılan tanım, idari merkezin, kolluk güçlerinin ve diğer tüm devlet kurumlarının taliban tarafından ele geçirilmesini kapsıyor.

Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesi dünya basınında:

Taliban'ın afganistan'ı kontrolü i̇ran'ı endişelendiriyor! Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesine dünya basınının yorumu: Afganistan'da 20 yıl sonra yeniden kontrolü sağlayan örgüt nasıl kuruldu, bugünlere nasıl geldi? Taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'e girmesi ve cumhurbaşkanı eşref gani'nin ülkeden. Afganistan'da ilerleyişini sürdüren taliban'ın uruzgan vilayetinin merkezi tarin kot ile zabul vilayetinin merkezi kalat'ta kontrolü ele geçirmesiyle, afgan hükümet güçlerinin kontrolü kaybettiği vilayet merkezi sayısı 18'e yükseldi. Isimi açıklanmayan abd'li bir yetkili taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'i 30 gün içinde kuşatabileceğini iddia etti. 16.08.2021 17:30 | son güncelleme: Abd güçlerinin mayıs ayında çekilmeye başladığı afganistan'da saldırılarını arttıran taliban, bir vilayet merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Kabil yönetimi halen 13 vilayet merkezinde hakim durumda. Taliban, afganistan'da 3 vilayetin merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Afganistan'da 34 vilayetten 31'inde kontrolü ele geçiren taliban, kabil'in barışçıl bir şekilde teslim edilmesi için hükümet güçleri ile müzakerelerin sürdüğünü. Abd askerlerinin geri çekilmesi ardından afganistan'daki ilerleyişini sürdüren taliban, ülkenin en büyük ikinci kenti kandahar'ı da ele geçirdi. Taliban, afganistan'da geçtiğimiz iki ay içerisinde yeniden ele geçirdiği bölgelerle birlikte, 2001'deki devrilişinden bu yana en geniş topraklara sahip oldu.

Taliban, afganistan'da 3 vilayetin merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Kontrolü ele geçirdiği vilayet merkezi sayısı 9'a yükseldi afgan hükümet güçlerinin son 6 günde taliban'a karşı kontrolü. Afgan güvenlik güçleri, kunduz'un kaybıyla büyük bir darbe aldı. Taliban, afganistan'da geçtiğimiz iki ay içerisinde yeniden ele geçirdiği bölgelerle birlikte, 2001'deki devrilişinden bu yana en geniş topraklara sahip oldu. Afganistan'ın batısındaki herat vilayetinde emniyet genel merkezini ele geçiren taliban, başkent kabil'e 130 kilometre mesafedeki gazne kentinin merkezinde de kontrolü sağladı.

Taliban Afganistan In Yuzde 85 I Kontrolumuzde Diken
Taliban Afganistan In Yuzde 85 I Kontrolumuzde Diken from www.diken.com.tr
Taliban, afganistan'ın yüzde 65'ini kontrol altına aldı bile amerika birleşik devletleri ve nato'nun askeri güçlerini tamamen çekmesine günler kala saldırılarını yoğunlaştıran taliban, çoğu kuzeyde olmak üzere afganistan'da şu ana kadar 8 kentin merkezinde kontrolü ele geçirdi. Afganistan'daki nato güçlerinin ülkeden tamamen çekilmesine sayılı günler kala taliban, giderek daha geniş bölgeleri kontrolü altına alıyor. Taliban'ın 6 gün içinde ele geçirdiği vilayet merkezi sayısı 9'a yükseldi. 16.08.2021 10:54 taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'e girmesi ve cumhurbaşkanı eşref gani'nin ülkeden ayrılması bugün i̇ngiltere ve abd'de gazetelerin manşet kısmında yer buldu. Taliban, afganistan'da 3 vilayetin merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Kabil yönetimi halen 11 vilayet merkezinde hakim durumda. Bu gelişmelerin ardından son 9 günde taliban'ın. Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesine dünya basınının yorumu:

Militanlar ayrıca kunduz, herat, kandahar ve leşkergah gibi büyük şehirlere de yaklaşıyor.

Taliban'ın 6 gün içinde ele geçirdiği vilayet merkezi sayısı 9'a yükseldi. Kabil yönetimi halen 13 vilayet merkezinde hakim durumda. Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesi dünya basınında: Aynı zamanda yönetimi ele aldığı yerlerde zorla topladığı 'vergi' gelirleri, yer altı kaynaklarının çıkarılıp satılması ve uluslararası yardımlardan. Araştırmalarda kontrolü ele geçirmek olarak yapılan tanım, idari merkezin, kolluk güçlerinin ve diğer tüm devlet kurumlarının taliban tarafından ele geçirilmesini kapsıyor. Isimi açıklanmayan abd'li bir yetkili taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'i 30 gün içinde kuşatabileceğini iddia etti. En sıcak konular arasında i̇ran'ın. Abd güçlerinin mayıs ayında çekilmeye başladığı afganistan'da saldırılarını arttıran taliban, bir vilayet merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Ardından çoğu kuzey ve güneyde olmak üzere 21 vilayet merkezinde afgan güvenlik güçleri, taliban'a karşı kontrolü kaybetti. Taliban, afganistan'da 3 vilayetin merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Afganistan'da ilerleyişini sürdüren taliban'ın afganistan'da sharan, esadabad, gardez'de kontrolünü ele geçirmesiyle afgan hükümet güçlerinin kontrolü kaybettiği vilayet merkezi. 16.08.2021 10:54 taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'e girmesi ve cumhurbaşkanı eşref gani'nin ülkeden ayrılması bugün i̇ngiltere ve abd'de gazetelerin manşet kısmında yer buldu. Afganistan'daki nato güçlerinin ülkeden tamamen çekilmesine sayılı günler kala taliban, giderek daha geniş bölgeleri kontrolü altına alıyor.

Afganistan'daki nato güçlerinin ülkeden tamamen çekilmesine sayılı günler kala taliban, giderek daha geniş bölgeleri kontrolü altına alıyor taliban afganistan. Taliban şu ana kadar afganistan'ın kuzey kesiminin çoğunluğunda ve ülkenin vilayet merkezlerinin yaklaşık 3'te 1'inde kontrolü ele geçirdi.

Posting Komentar

0 Komentar